Haber

Yozgat Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Okul Öncesi Öğrencilerine Yemek Taşıyor ve Hazırlıyor

SEYFİ ÇELİKKAYA

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve uygulama oteli ile aynı binada bulunan Yozgat Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yeme-içme bölümü aşçıları, okul öncesi öğrencilerinin ve öğrencilerin günlük yemek ihtiyaçlarını karşılıyor. Toplam 4.800 öğrenciye yemek hazırlanan okulda, okul öncesi eğitimin başlamaması nedeniyle ilk etapta 1.600 öğrenciye yemek veriliyor.

Yozgat Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yiyecek-içecek bölümü öğretmenlerinin gözetiminde öğrencilerin okul aşçılarıyla birlikte hazırladığı yemekler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen araçlarla taşınarak okul öncesi öğrencilerinin bulunduğu okullara ulaştırılıyor. çalışmak. Hijyenik ortamda üretilen yemekler, meyve ve içeceklerin yanı sıra her gün farklı bir menüyle her öğrenciye özel poşette hazırlanmaktadır. Taşımacılık öğrencilerinin yanı sıra dış taleplere de hizmet veren okulda okuyan öğrenciler, meslek öğrenirken yaptıkları işin karşılığında ücret alıyor, harçlık alıyor ve tam zamanlı sigortalı oluyor.

“YAKLAŞIK 4 BİN 800 ÖĞRENCİYE YEMEK PİŞİRİYORUZ”

Yozgat Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Elif Tümgan, 2005 yılından bu yana konaklama ve seyahat hizmetleri ile yeme-içme alanlarında eğitim verdiklerini hatırlatarak, ulaşım ve okul öncesi eğitim öğrencilerine yemek hazırladıklarını söyledi. Tümgan, “Çocuklarımız ve gezici eğitim alan Yozgatlı çocuklar için yemek üretiliyor. Toplamda yaklaşık 4.800 öğrenciye yemek yapıyoruz. Şu anda 1.600 öğrenciyle bunu sürdürüyoruz, henüz okul öncesi başlamadı. Bir ay sonra okul öncesi eğitimin başlamasıyla birlikte tekrar sayın.” “4 bin 800 olacak. Geceden sabaha kadar gıda üretildikten sonra paketlenip gideceği okullara göre ayrılıyor. Daha sonra gideceği ilçelere göre bölünerek belirleniyor Bu sayede öğrencilerimiz öğle yemeklerini Turizm ve Otelcilik Lisesi öğrencilerinin elinden yiyorlar” dedi.

“İSTİHDAM ALANINDA ÇOK DERECE SORUNSUZ BİR OKULUYUZ”

Okulda eğitim gören öğrencilerin tam donanımla mezun olduklarını ve iş bulmakta sorun yaşamadıklarını vurgulayan Tümgan, şöyle konuştu:

“Burada çocuklar aşçılık eğitimi alıyor. Aslında garson dediğimiz kişiler servis hizmetlerinde yetişiyor. Konaklama ve servis alanımız da var. Yine konaklama alanında da öğrencilerimize oteldeki tüm süreçlerde eğitim veriliyor. temizlikten, ön büroya, resepsiyondan otele giriş çıkışa kadar tam donanımlı mezunlardır.” Şu anda 42 öğrencimiz staj yapıyor. Bakanlığımızın anlaşmasıyla Crystal Cluster otelleriyle protokolümüz var. Tamamı orada stajlarını tamamlayıp, eğer kabul ederlerse yıl sonunda doğrudan orada çalışmaya başlayabiliyorlar. Biz istihdam alanında esas itibariyle kaygısız bir okuluz. Bu sadece bizim için değil, Türkiye’deki öğrenciler için de geçerli. Bu durum tüm turizm ve otelcilik liseleri için geçerlidir. Öğrencilerimizin kelimenin tam anlamıyla iş sorunu yok, bu çok gurur verici. Tüm öğrenciler vardiya sistemiyle eğitim görmektedir. Onuncu sınıftan başlıyorlar. Onuncu sınıftan onbirinci sınıfa kadar iki dönem boyunca bu eğitimi alırken aynı zamanda nöbet tutarlar. Çocuklar ayrıca birinci sınıfın ikinci döneminden onikinci sınıfın sonuna kadar harçlıklarını taban fiyatının üçte üçü oranında devlet katkısından alırlar ve tam sigortalıdırlar. Ayrıca bu durumda kaza sigortası da tam sigortalıdır. Yani her anlamda tüm meslek liseleri gibi okulumuz da öğrencilerimiz için son derece yeterli bir eğitim alanıdır.”

“MARKALI BİR GIDA FİRMASIYIZ”

Okul Müdürü Tümgan, sadece ulaşım ve okul öncesi eğitim alan öğrencilerin değil, dışarıdan gelen talepleri de karşılamaya başladıklarını belirtti. Tümgan, “Bölge şefimiz Mine Öztürk Hanım, hem bölge şefimiz hem de müdür yardımcımızdır. Onun girişimleriyle Türk Patent Ofisi’nden gıda üretimimize 2015 yılında Kozalak adı altında bir gıda üretim merkezi ekledik. yemek hizmetleri sektörüne ‘Liseli Yemeğin Yemeği’ sloganı ile hizmet vermekteyiz. Burada bu şu anlama gelmektedir; ulaşımlı öğrenciler “Kendi öğrencilerimize yemek yaparken, artık düğün, cenaze, özel gün, özel gün ve organizasyonlara da hizmet veren markalı bir catering firmasıyız. Yozgat’ın her yerinde bu tür olaylar var. Bu bizim için çok değerli bir gelişme. Yine bunu bütün çocuklarımız yürütüyor” dedi.

Kaynak: ANKA / Eğitim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu